top of page

De stadsCSA schiet uit zijn startblokken!

Na het fiat van het stadsbestuur zijn we onmiddellijk aan de slag gegaan!

Het perceel op De Hoezekouter is geklepeld en eenmalig geploegd en zaaiklaar gelegd. Dat was nodig na 2 jaar wilde akkerbloemen gestaan te hebben. Ideale voorbereiding voor omschakeling naar Bio!

Eind augustus werden al aardbeien geplant om vanaf volgend voorjaar al direct wat lekkers te kunnen aanbieden aan de zelfoogsters.


Eind oktober werd begonnen met de planting van winterajuin en de look op bio-afbreekbare folie.

Palen en draad werden ook al geleverd voor de inrichting van de fruithagen.

In deze fruithagen/windsingels wordt een grote diversiteit aan kleinfruit en pitfruit en interessante heesters aangeplant.


Bij deze al een eerste oproep: Heb je boompjes en bessenstruiken staan die te groot worden voor jouw tuin, maar nog in goeie gezondheid zijn, of je hebt stekken staan van een ras waar je zeer tevreden over bent… je kan ze deze winter nog doneren aan onze CSA De Hoezekouter! Met dank!


En… tijdens de koude winterdagen worden binnen de voorbereidingen getroffen voor een nieuw seizoen: de (ook zelfgeoogste) zaden worden aangevuld, gecontroleerd en bijbesteld, plantmateriaal wordt besteld, de teeltplannen worden op punt gesteld, planten- en bloemencatalogi worden doorsnuffeld naar nieuwe rassen ..

Oh ja, niet te vergeten, vanaf december start de abonnementenverkoop, dus als ge fan zijt van verse groenten, wees er snel bij!



138 views
bottom of page