top of page

No waste!

We streven ernaar om zo weinig mogelijk voedsel weg te gooien. Het is zonde als groenten niet afgeoogst worden en op het veld staan weg te rotten.


Daarom:

  • Worden deelnemers verwittigd als er een overschot dreigt aan te komen van bepaalde groenten. Dan mag er geoogst worden naar hartenlust! Het ideale moment om in te vriezen of in te maken.

  • Als zelfs dat niet helpt om de overvloed weg te werken worden sociale organisaties verwittigd dat ze de groenten kunnen komen ophalen. Van welke groenten voorzien we op geregelde tijdstippen een overschot? Courgetten, sla, andijvie, komkommer, venkel, spitskool, chinese kool, paksoi, …

  • Een teveel aan groenten wordt ook te koop aangeboden aan de ingang van het veld voor toevallige passanten en wandelaars. Afrekenen gebeurt via zelfbedieningssysteem.

  • Pas in laatste instantie worden de groenten die doorschieten of overrijp zijn geklepeld en dienen ze als mulchmateriaal. Op die manier verrijken ze de bodem alsnog met extra organisch materiaal…156 views0 comments

Comentarios


bottom of page