top of page

Pluk zelf je boeket op de Hoezekouter: “Van koekoeksbloemen tot klaprozen en slaapmutsjes”

Vanaf nu kan je zelf je boeket plukken op plukboerderij CSA Hoezekouter in Aalst. Hier kan je het veld op gaan en de bloemen plukken die je het mooiste vindt.

De plukboerderij van Dirk Vannoorenberghe is aan zijn eerste zomer begonnen en er wordt al een tijdje geoogst op de velden. Ondertussen zijn er 100 leden die regelmatig groenten komen oogsten. 15 leden werken actief mee op de plukboerderij. Het is op korte tijd uitgegroeid tot een leuke community van mensen die samenwerken. “Het doel is niet alleen gezond voedsel kweken, maar ook iets bijleren. We geven heel veel tips mee hoe je de groeten kan klaarmaken”, zegt Dirk.


De plukboerderij is sowieso eens een bezoekje waard, zeker nu het bloemenveld in bloei staat. De bloemen kan je plukken, dan meet je de omtrek van je boeket en betaal je. Het bloemenveld is een creatie van Claudine Defreyne, de partner van Dirk. “Ik hou van bloemen, ook van wilde. We hebben twee bedden voorgezaaid en ingeplant. Dit hier is de oranje koekoeksbloem en daar staat gypsophila, een witte bloem die veel wordt gebruikt in boeketten. Er staan klaprozen, slaapmutsjes, Marokkaanse vlasbekjes, hartgespan, cosmos, ridderspoor,...”, zegt Claudine. Voor 5 euro heb je al een kleurrijk boeket. Een groter boeket kost 10 euro. Plukken doe je zelf, maar de boer hoopt dat de bloemenliefhebber niet de hele plant afknipt. Vaak blijven planten bloemen het hele seizoen stengels en bloemen produceren. Wie twijfelt, vraagt best eventjes info bij iemand van CSA Hoezekouter.


De plukboerderij bevindt zich naast de volkstuintjes op de Hoezekouter en is bereikbaar via de Frans Roucelstraat, een zijstraat van de Sint-Jobstraat in Aalst. Meer info op www.dehoezekouter.be.

182 views0 comments

Comments


bottom of page